SLUTA!



Gå med i gruppen "Bevara oss från gatuvåldet på FB"

Våld i måndagsnatten

Hur många otroligt korkade, elaka och otroligt omogna människor kan man stöta på en måndagnatt i Paris egentligen?

Måndagkvällen spenderades hos Lo i hennes lilla lyhörda rum. Där hade vi lite avskeds-chill med vin och ost. Jättemysigt, förutom när grannen (som är anledningen till att Lo inte står ut) nästan sparkade in dörren och sedan stod med telefonen i handen och hotade ringa polisen.

Sen gick vi ut och gick omkring efter ett tag var det i alla fall sent och vi tänkte åka hem, tunnelbanan var stängd och alla mådde inte prima så vi ringde efter taxi. Men antingen kom den inte eller så hade vi gett em fel address så jag, Ma, Li och Mi börjde gå hemåt. (Jag visste inte riktigt hur jag skulle komma hem men tänkte att det nog skulle lösa sig.)

Vi var ändå 4 personer däribland en kille, visst vi gick kanske inte helt spikrakt och vi var kanske lite högljudda men det kändes som att vi borde vara ett ganska säkert gäng, men vad fel vi hade. Hela tiden där vi gick ropade och visslade folk på oss, vi bryde oss inte men det kändes inte bra.

När vi stannade längs vägen för att kolla kartan dök plötsligt ca 5 killar upp och började snacka massa, först svarade vi inte men sen började vi säga åt dem att gå därifrån. Det gjorde dem inte så vi försökte hålla ihop vår grupp och började gå därifrån. Då kommer killarna bakifrån och bokstavligen hoppar på oss en efter en, de  träffade med sina sparkar på både Ma och Li. Vi visste inte vad vi skulle göra, Ma ville slåss men det fick han inte så vi gick bara snabbare och efter att vi bara gått 100 meter var de borta, men vem gör något sådanthär?

Vem får för sig att slå vilt främmande människor! Jag blir så frustrerad, man är så underlägsen, de kunde ju haft kniv eller vad som helst.

Vi kom i alla fall fram ill Ma tillslut (efter några timmars promenerande som det kändes), där sov jag två timmar innan jag tog morgontåget hem.

Något har jag väl lärt mig i alla fall:
Jag tänker aldrig gå ensam i Paris om natten!

Techno-parad & Regn

Nu har jag sett Paris i dåligt väder, hela helgen har varit kall och regnig :( I fredags sov Mella hos mig, vi drack te och såg på 6 avsnitt vänner. På lördagen begav vi oss tillsammans med min granne och henens tjejkompisar till Paris för lite shopping, vi blev meddragna i affärer där det såldes ex. rosa korsetter och skor med 10 cm platåsula det ledde till att jag och mella blev lite mörkrädda!

Sen joinade vi en galen techno-parad vid Bastiljen, det var som en massa studentflak som åkte omkring med hög techno-musik och efter lastbilarna dansande mängder av människor. Sjuk humor men tyvärr var det bombhot så vi var inte mitt i smeten :p

På kvällen åt jag och Mella japanskt med Fi och Ka i några timmar, sen mötte vi upp Ma och Maj, vi gick in på en gaybar och snackade med folk, det är en konstig känsla att veta att (typ) alla killar inne på baren bara har ögonen på varandra. Sen var det strul med natt-bussarna så vi sov 4 pers på 9kvm, jag, M och Mella sov fint frågan är hur kallt F hade det utan täcke under bordet :P

Igår var vi i Sv.kyrkan hela dagen, det regnade så det var skönt att vi var inomhus. Vi träffade en sjukt skön tjej som försörjde sig på att spela gitarr i metron, jobba på café m.m. Så illa coolt, det är så skön stil åka till Paris och se om man överlever!

På Ung i Paris-träffen lagade vi tacos, så sjukt GOTT:D Sen hade vi andakt, det luktar så gott i kyrkor! Sen gick jag, Ma och Lo till ett asmysigt fik och drack chokad/kaffe. (Först gick vi till ett annat fik men servirören var så otrevlig så vi gick därifrån).

Lo ska flytta hem till Sverige igen p.g.a hennes jobbiga och högljudda grannar, det suger att behöva åka hem för en sådan sak! Men den bra saken är att det då blir lite avskedsparty för henne ikvällm så kan grannen få igen lite/

På väg hem från stationen ösregnade det så när jag kom hem var jag dyblöt men upptäckte också att elementen var igång så jag frös inte så mkt ändå.

Bisous


Mellanmål

Vem klarar sig utan choklad?

GI - inget för Frankrike

Frågan i mitt huvud just nu är om jag kommer komma hem till Sverige tjockare eller smalare.

Här i Frankrike har jag nu i två veckor ätit mjölk och flingor bestående av 47% sädesslag (havre och sånt) resten är socker och inte att förglömma 3 olika sortars choklad (15%). Pappa och mamma brukar säga att "Start-flingor" är kaksmulor. Jag undrar vad de skulle kalla dessa flingor, godissmulor? 

Till lunch äter man ganska vettigt (beror på vem man lagar mat med men med Mella har det varit riktigt lyckat).

Till mellanmål äter vi vanligtvis ljust "rostatbröd-bröd" med antingen 4 rutor choklad eller mängder med nutella på.

Till middag/kvällsmat äter man rätt normalt igen: I min familj äter vi ganska sällan kött på kvällen men ganska ofta en färdig pizza in i ugnen med mkt sallad och haricot verts. Ganska ofta har vi också soppa till att börja med ex. pumpasoppa eller grönsakssoppa. Middagen avslutas med först ost och baguette och sedan efterrätt. Ofta en äppelkaka men annars en yoghurt/chokladpudding/äppelkompott eller liknande.

Jag vet inte om detta kommer leda till fetma eller ett nyttigare liv men det kommer i alla fall ge mig glädje eftersom choklad gör att man mår bra.

Lyssna gärna på soundtracket till Chocolat, eller ännu heller- se filmen
Bisous


Maisons-Laffitte


Vad man ser när man kommer till min lillastad

Snabbresumé

21/9 Tisdag

Jag är alltså Johanna från de djupa skogarna i småland som fick för sig att åka till Paris som au pair. I Paris har jag nu varit i drygt 2 veckor vilket både känns jättelänge och jättekort.

Jag bor i en stad 25 min med tåg från Paris centrum (Maisons-Laffitte) här bor jag i en familj bestående av mamman, tvillingar på 9 år (kille och tjej) och lillkillen på snart 6 år. Storasystern kommer hem på helgerna (16 år) pappan har jag inte sett än och jag vet inte riktigt om de är skilda eller något liknande eller om han bara jobbar borta. Det är lite knepigt att fråga om sådana ev. känsliga saker på ett språk man inte kan.

Familjen är jättegullig men ibland får man helt enkelt PANIK! Jag klarade inte klä på lillkillen till skolan en enda gång den första en och en halv veckan, idag lyckades jag dock!

Jag hade turen att hamna i en stad endast 3 stationer bort från Melanie (dock med byte) så vi har skrattat, gråtit, ätit och haft hemlängtan ihop ända sedan jag kom. 

Vi har varit i Sv. kyrkan i Paris 2 söndagar både på Gudstjänsten (jag kan inte säga att jag har varit på möte när jag har varit på Gudstjänst för då tror alla att jag har varit på något typ styrelsemöte eller liknande) och deras au pair träffar på sön e.m, det har varit otroligt skönt och trevligt. 

Kyrkan är alltid välkomnande, där kommer jag nog alltid känna mig tygg, det är ju ändå Guds Hus.

Förresten p.g.a sorgen i hemlandet över Sverige Demokraternas inträde i riksdagen tipsar jag om "Ge oss Sverige tillbaka" med Promoe/Timbuktu

Bisous



Bloggare?

Något jag aldrig har förstått mig på är folk som skriver och läser bloggar. Vem vill egentligen veta en massa om någon annans privatliv man har ju fullt upp med sitt eget.

Jag tror att jag kanske har rådissat att läsa bloggar eftersom de enda jag har slängt ett öga på är typ "blondinbellas" och det är inte riktigt den typen av blogg som har inspirerat mig. Nu är jag själv här eftersom jag har läst och sett bloggar från andra resande kompisar. Jag har läst andra au pairers bloggar och fattar att jag inte ensam har problem med barn som inte gör som man säger, slippa vara själv gör väldigt mycket för ens självkänsla!

Jag kan också ha blivit inspirarad till att föra en liten blogg för att jag denna vecka har sett 16 avsnitt Gossip Girl. (Se den inte, inte en direkt upplyftande serie) Jag blev inte så inspirerad att jag vill bli den nya Gossip Girl men lite fundersam över hur lite som egentligen händer i sitt eget liv i jämförelse med en tv-seriekaraktär.

När jag har fått ner en sladd till min kamera kommer jag eventuellt ta lite mer bilder, det närmaste kommer det på sin höjd bli mobiluppladdningar och bilder snodda från FB.

Nu ska jag väl skriva ett riktigt inlägg

à tout

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0